Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 06 березня 2020, питання №12915

Чи є сенс звертатись до поліції щодо колекторів?

Доброго вечора.
У родича є кредит. Знайшли мій номер і надзвонюють колектора. Номер змінити я не можу, він важливий.

Чи можу я написати заяву до поліції? Вони дзвонять часто і цим спамлять, тероризують щодня.
Дякую за відповідь.

Відповіді юристів (2)

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна 4 роки тому

    Юрист, м. Вінниця, 17 років досвіду

    Доброго вечора. До поліції є сенс звертатися для порушення кримінальної справи та отримання витягу з Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Але цей витяг із зверненням потрібно надіслати до МФО щоб був ефект. Звертайтесь можу підготувати заяву та звернення.

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Можете звернутися в поліцію в чергову частину, вам допоможуть написати заяву, або зверніться до адвоката щоб він склав її, але там нічого складного немає. Після того як її внесуть в ЄРДР добивайтесь щоб вам надали витяг з реєстру або повідомлення. Але хочу вас попередити якщо ви думаєте, що цього буде досить то ви помиляєтесь. По-перше поліція на це майже не реагує, тому треба наполегливо добиваться щоб внесли в ЄРДР дали вам витяг, і писать на сайт колекторів офіційний лист , прикладать цей витяг, і просить щоб ваш телефон видалили. Я місяць назад погодилась врегулювати питання також з колекторами одному клієнту з цього сайту, то насилу від них відчепилась. Бо спочатку погодився погасити кредит, а потім каже немає грошей не буду, а я вигрібала, добре що маю практику з ними спілкуватися.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України