Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 09 травня 2024, питання №108197

Двічі комісований, а не знятий з обліку

Вітаю!
Вперше комісація була по хворобі ПСОРІАЗ в 2014р, потім сказали, що втратили мої документи, повторно викликали. Вдруге, був комісований, але не в своєму ТЦК. Маю пожиттєву інвалідність з 2019р, ТОТАЛЬНЕ ПРОТИЗУВАННЯ колінного суглобу, ревматоїдний псоріаз, з порушенням фунцій ходи. Зараз просять ще раз пройти ВЛК, хоча маю довідку про проходження з відповідною відміткою, щоб зняти з обліку. За станом здоров*я не маю можливості десь їздити, ходити за їх забаганками. За новим законом, як мені бути? Дякую!

Відповіді юристів (19)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тарасе!

    Яку саме довідку Ви маєте?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Тарас Клієнт 11 днів тому

      Традиційна ВЛК, яка давала раніше право на виїзд закордон

      (додаток 4, До Положення про ВЛК в ЗСУ)

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Зрозуміло. ВЛК Вас визнало непридатним до служби з виключенням з військового обліку?

    Тарас Клієнт 10 днів тому

    Саме так, СТАН ПІСЛЯ ЕНДОПРОТЕЗУВАННЯ (23.10.2020р, Розгинальна контрактура- НЕПРИДАТНИЙ ДО В/СЛ. з ЗНЯТТЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, ПР.№14 , Голова ВЛК...,Начальник ТЦК... ПЕЧАТКА, підпис) крім того маю посвідчення пенсійне, по інвалідності. Та військовий квиток, де немає відмітки про зняття. Є постановка в 2004р.

    Коли я просив начальника ТЦК по телефону (влітку минулого року), щоб мені хтось поставив відмітку (військовий квиток на той час був у нього), він сказав, що потрібно ще раз пройти. Я відповів, що це за фокуси і що немаю фізично можливості, бо на транквілізаторах тримаюсь. Зараз продовжую лікування панічних атак і тривожного розладу. Тому така ситуація, що насторожує

    Тарас Клієнт 10 днів тому

    Мені знайомі в/квиток передали без печатки і відмітки, він у мене

    Непридатний: ст. 61а, гр.3

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Дуже дивна вимога від ТЦК щодо проходження ВЛК, якщо в Вас є постанова останньої про виключення з обліку. Чим ТЦК аргументує?

    Тарас Клієнт 10 днів тому

    Мені знайомі в/квиток передали без печатки і відмітки, він у мене

    Непридатний: ст. 61а, гр.3

    Тарас Клієнт 10 днів тому

    Кумедно, -що їх прокуратура трясе, тому чуть не всі повинні заново проходити

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      А!! Ясно. Розумію чому трясе, але Ваш випадок тут до чого? Ви, що з такими захворюваннями ще "купувати" собі висновок ВЛК повинні були?

    Тарас Клієнт 10 днів тому

    Як порядний громадянин, я перевірив себе на придатність в ТЦК, де перебував на реабілітації, у батьків, за 20 км від Львова. Стою на обліку у Львові. Тому може не стандарта ситуація вийшла,- стою в одному місці, а пройшов в іншому.

    Тарас Клієнт 10 днів тому

    То як мені зараз бути? Сміло поводитись, маючи інвалідне посвідчення? Цей Закон значить мене не стосується?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Розумієте у чому тут справа, Тарасе, як особа з інвалідністю Ви маєте право на відстрочку, а невійськовозобов'язанним та таким, якого все це не сточується, Вас робить саме печатка у ВОД. Тому є питання з цього приводу. Тобто, до того часу, поки не матимете печатки у ВОД вважаєтесь таким, що з обліку не виключені. На жаль, все це виглядає саме так...

    Тарас Клієнт 10 днів тому

    Вітаю!

    Так може мені і не треба відмітки про зняття, достатньо мати інвалідне посвідчення для предявлення для перевірки, стою- і стою на обліку? Чи навіть цю довідку про ВЛК.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Так точно, саме це я хотів Вам сказати: не переймайтесь тим зняттям з обліку.

      • Тарас Клієнт 10 днів тому

        Дуже дякую! Ви надали мені впевненості, яка зараз дуже потрібна.

        А ще хотів запитати, якщо я надумаю отримати печатку про зняття з обліку, чи принципово йти у ТЦК де я стою чи можна в зручний для мене, принаймні де проходив ВЛК? Чи вже зробили вони єдину базу?

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Так, Ви маєте право це зробити.

          • Тарас Клієнт 10 днів тому

            Трішки не так мене зрозуміли, я про ТЦК. Знятись в любому можна ?

            • Айвазян Юрий Климентьевич

              Якщо Вам проводили ВЛК в іншому ТЦК, то перед тим повинні були поставити на облік, бо як інакше це було можливо? Тож той ВЛК у якому Ви пройшли ВЛК і повинен Вас виключити. Тим паче, що працює електроний реєстр військовозобов'язанних і дані про Вас вони також можуть внести і до нього.

    Тарас Клієнт 10 днів тому

    Я стояв на обліку в іншому, який далеко був. А в цьому сказав, що яка різниця, де я ВЛК пройду, війна почалась. Треба розуміти до чого бути готовим. Ось і пройшов. Але відмітку у в/квитку не поставили, бо у них не світився я в базі. Ось не знаю, може зараз щось змінилось, немає різниці де проходити і який ТЦК має ставити відмітку


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України