Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 06 травня 2024, питання №107772 400₴

Проверка условий контракта по работе

Мне нужно помощь с прочтением пунктов контракта по трудовому устройству в модельное агентство. Чтобы вы прочитали и помогли понять все ли пункты выгодны обеим сторонам контракта

Відповіді юристів (4)

    Корнійчук Євген Іванович
    25%

    Доброго дня, таке підприємство дійсно існує, і веде свою діяльність з 2005 року. Що стосується умов договору, то хочу звернути увагу, що не зазначено тверду суму оплати ваших послуг, та оплата може здійснюватися протягом 90 з моменту виконання робіт. Також ви не маєте права вести свою модельну діяльності без погодження роботодавця. Всі права на ваші роботи , переходять до роботодавця. Також, зверніть увагу про відповідальність, у разі не відповідності ваших параметрів тіла до зазначених. Також ви не маєте право змінювати свою зовнішність протягом дії контракту.

    На вашому місці, я би підписав контракт не на довгий термін, з можливістю пролонгації договору у майбутньому, якщо вас буде влаштовувати їх співпраця з вами

    Дерій Владислав Олегович
    25%

    Доброго дня!

    Для моделі даний контракт досить невигідний, адже:

    1. Оплату за роботу можна отримати не відразу, а протягом 90 днів. Тобто, 89 днів агенство має законне право не виплачувати плату за виконану роботу.

    2. Вчасно з'являтися на всі призначені АГЕНТСТВОМ зустрічі, включаючи ВСІ затверджені замовлення на виконання робіт, кастинги, перегляди, репетиції та ін. АГЕНТСТВО має право вимагати від МОДЕЛІ відшкодувати збитки, понесені у зв'язку з неявкою на роботу. Тобто, модель повинна з'являтись на ВСІ кастинги, виключення - якщо у неї погане самопочуття, яке належним чином підтверджене

    3. Якщо під час проведення кастингів і робіт модель знаходитися не в доброму настрої - з нею можуть розірвати контракт та вимагати відшкодування збитків.

    4. Без Агенства модель не має права приймати ніяких пропозицій з боку третіх осіб, що стосуються її професійної діяльності в якості моделі.

    5. АГЕНТСТВО не оплачує МОДЕЛІ участь в кастингах, примірках, репетиціях.

    6. МОДЕЛЬ оплачує агентству всі матеріальні витрати на створення і розвиток іміджу з урахуванням кредиту, у випадку надання його МОДЕЛІ за нестачі в неї власних коштів на споживання послуг стиліста, косметолога чи іншого фахівця у сфері іміджу. Тобто, всі послуги стилістів та ін. спеціалістів модель оплачує за всласні кошти

    7. У разі зриву виконання роботи з вини МОДЕЛІ вона відшкодовує всі реальні витрати АГЕНТСТВА, пов'язані з цим, а також суму неустойки, сплаченої АГЕНТСТВОМ замовнику.

    8. Не передбачена умова за якої модель може в одностронньому порядку розірвати Контракт.

    ВИСНОВОК

    Для моделі даний контракт не дуже вигідний, адже вона повинна з'являтися на ВСІ кастинги, репетиції, які були затверджені Агенством. Оплату за дані заходи модель не отримає. Також за свої кошти вона повинна оплачувати послуги стилістів та інших спеціалістів. Модель не може без дозволу Агенства брати участь у конкурсах краси та приймати пропозиції роботи від інших осіб. Якщо у моделі поганий настрій або змінились параметри фігури більш ніж на 2 см - АГЕНТСТВО має право достроково розірвати Контракт або накласти штраф. Сама ж Модель не може в односторонньому порядку розірвати контракт, який укладається на 3 роки.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    25%

    Доброго дня, Олександра!

    Я би не радив підписувати даний контракт.

    Якщо по суті, то цей контракт лишає Вас практично будь яких прав, проте покладає на Вас безліч обов’язків, які у більшості своїй пов’язані з відшкодуванням збитків. Тобто, якій пункт не дивитися, практично у кожному - відшкодування збитків.

    Крім цього Ви немаєте право змінювати зовнішність, співпрацювати з іншими агенціями, виїжджати за межі місця проживання на довгий строк тощо. Я вже мовчу про оплату, яка передбачена упродовж 90 днів.

    3.2.2. Визнавати всі виключні права і обов'язки АГЕНТСТВА, передбачені цим КОНТРАКТОМ. Визнавати АГЕНТСТВО своїм ексклюзивним представником в сферах моделінга, реклами, кіно та шоу-бізнесу, всіляко сприяючи його успішної діяльності, підтримуючи репутацію АГЕНСТВА всіма доступними правомірними засобами. Бути лояльною по відношенню до АГЕНТСТВА.

    3.2.6. Вчасно з'являтися на всі призначені АГЕНТСТВОМ зустрічі, включаючи всі затверджені замовлення на виконання робіт, кастинги, перегляди, репетиції та ін. АГЕНТСТВО має право вимагати від МОДЕЛІ відшкодувати збитки, понесені у зв'язку з неявкою на роботу.

    3.2.12. У разі невиконання роботи (замовлення) з вини МОДЕЛІ відшкодувати витрати АГЕНТСТВА, які воно понесло у зв’язку з невиконанням цієї роботи.

    4.3. МОДЕЛЬ оплачує агентству всі матеріальні витрати на створення і розвиток іміджу з урахуванням кредиту, у випадку надання його МОДЕЛІ за нестачі в неї власних коштів на споживання послуг стиліста, косметолога чи іншого фахівця у сфері іміджу.

    5.3. У разі зриву виконання роботи з вини МОДЕЛІ вона відшкодовує всі реальні витрати АГЕНТСТВА, пов'язані з цим, а також суму неустойки, сплаченої АГЕНТСТВОМ замовнику.

    5.4. У разі відшкодування АГЕНСТВОМ збитків, завданих замовникові з вини МОДЕЛІ при виконанні нею замовлення, МОДЕЛЬ зобов'язується відшкодувати АГЕНТСТВУ понесені зв'язку з цим витрати.

    5.5. У разі порушення МОДЕЛЛЮ п. 3.2.7. (під час проведення кастингів і робіт знаходитися в доброму настрої, і виконувати роботу на високому професійному рівні) АГЕНТСТВО вправі вимагати розірвання контракту МОДЕЛІ з третьою особою та відшкодування збитків в установленому законодавством порядку.

    7.1. АГЕНТСТВО залишає за собою право накладати штраф або достроково розірвати цей контракт, у випадку систематичного накладення штрафів, з кожної із нижченаведених причин:

    7.2. У разі якщо МОДЕЛЬ самостійно відмовляється від затверджених АГЕНСТВОМ замовлень, проявляючи, таким чином, нехтування неприйняття умов, обумовлених цим контрактом.

    7.3. При розірванні контракту за обопільною згодою сторін агентство залишає за собою право отримання комісій за всіма укладеними агентством закордонними контрактами.

    7.4. У разі якщо МОДЕЛЬ не йде на співпрацю з АГЕНСТВОМ, відмовляючись відвідувати інтерв'ю, кастинги, репетиції, проведення яких необхідно для отримання замовлень.

    7.5.У разі виникнення тісного спілкування або проведення самостійних переговорів з замовниками щодо умов виконання МОДЕЛЛЮ її обов'язків, включаючи оплату її роботи, а також понаднормової роботи.

    7.6. У разі проведення переговорів і співпраці з іншим модельним агентством.

    7.10. У разі якщо АГЕНТСТВО вважатиме МОДЕЛЬ неспроможною для виконання умов цього ДОГОВОРУ, тобто такою, що неодноразово відмовляється від виконання своєї роботи з неповажних причин.

    7.11. АГЕНТСТВО має право дострокового розірвання цього Контракту або накладення штрафу, у разі істотних змін у зовнішності МОДЕЛІ в період дії КОНТРАКТУ, а саме:

    7.11.1. У разі зміни параметрів більш ніж на 2 см від фактичних параметрів МОДЕЛІ, узгоджених сторонами при підписанні цього КОНТРАКТУ (п. 3.2.16).

    7.13. Закінчення строку дії КОНТРАКТУ або його дострокове розірвання не звільняє МОДЕЛЬ від виплати винагороди та відшкодування АГЕНТСТВУ понесених ним витрат у зв'язку з виконанням цього КОНТРАКТУ, а також від відповідальності за невиконання або неналежне виконання цього КОНТРАКТУ.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович
    25%

    Доброго дня.

    Умови контракту (часткові):

    МОДЕЛЬ визнає АГЕНТСТВО своїм материнським АГЕНТСТВОМ з винятковими правами на території України, і за її межами, виконуючи всі види робіт, запропонованих АГЕНСТВОМ, передбачених цим КОНТРАКТОМ, якщо останні не суперечать діючому законодавству України.

    МОДЕЛЬ здійснює всі види робіт тільки під контролем АГЕНТСТВА, з його згоди і попередньо інформуючи його про роботу, що пропонується іншими агентствами або фірмами. Робота, пропонована АГЕНСТВОМ, повинна бути пріоритетною для МОДЕЛІ.

    Визнавати всі виключні права і обов'язки АГЕНТСТВА, передбачені цим КОНТРАКТОМ. Визнавати АГЕНТСТВО своїм ексклюзивним представником в сферах моделінга, реклами, кіно та шоу-бізнесу, всіляко сприяючи його успішної діяльності, підтримуючи репутацію АГЕНСТВА всіма доступними правомірними засобами. Бути лояльною по відношенню до АГЕНТСТВА.

    Здійснювати будь-які дії щодо оплати передбаченої цим Контрактом роботи тільки з АГЕНСТВОМ. Дотримуватися конфіденційності щодо фінансових та інших умов роботи, а також інформації про себе в межах виконуваного контракту (телефон, адреса).

    У разі невиконання роботи (замовлення) з вини МОДЕЛІ відшкодувати витрати АГЕНТСТВА, які воно понесло у зв’язку з невиконанням цієї роботи.

    У разі невиконання роботи (замовлення) з вини МОДЕЛІ відшкодувати витрати АГЕНТСТВА, які воно понесло у зв’язку з невиконанням цієї роботи.

    Брати участь у заходах, що підвищують престиж АГЕНТСТВА, пов'язаних з його рекламою, а також рекламою самої МОДЕЛІ (на телебаченні, в пресі, показах і т. п.).

    Інформувати АГЕНТСТВО про всі робочі пропозиції, що надходять МОДЕЛІ від сторонніх осіб і організацій. Не приймати ніяких пропозицій з боку третіх осіб, що стосуються її професійної діяльності в якості моделі. Робота з зазначеними особами та організаціями допускається лише на підставі договорів, укладених АГЕНТСТВОМ відповідно до п. 3.1.1. справжнього КОНТРАКТУ.

    Контракт жорсткий по відношенню до Моделі і робить її "рабинею" агенства.

    Також містить доволі абсурдні умови:

    Наприклад:

    Умова:

    3.2.7. Під час проведення кастингів і робіт знаходитися в доброму настрої, і виконувати роботу на високому професійному рівні

    Відповідальність:

    У разі порушення МОДЕЛЛЮ п. 3.2.7. АГЕНТСТВО вправі вимагати розірвання контракту МОДЕЛІ з третьою особою та відшкодування збитків в установленому законодавством порядку.

    Висновок: я не раджу укладати контракт навіть на короткий строк.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України