Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 05 травня 2024, питання №107717

Чи можу я списатися зі служби?

В дитинстві я перехворів менінгококовою інфекцією, складної стадії,лежав паралізований,казали не виживу,в інфекційному відділенні всі документи є в архіві,чи можу я з цим претендувати на звільнення?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Артуре!

    Ви можете претендувати на звільнення за теперішнім станом здоров'я. Тобто, якщо хвороба у дитинстві мала якісь наслідки на Ваш стан здоров'я на сьогодня.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 13 днів тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Якщо б у Вас було оформлено інвалідність, то Ви мали б право на відстрочку. Якщо інвалідом Ви не вважаєтесь, то Ви після отримання повістки для проходження військово-лікарської комісії зобов'язані пройти ВЛК. В таких випадках береться до уваги поточний стан здоров'я.

    Якщо Ви вже служите в армії, то Ви маєте право не на відстрочку, а на звільнення з військової служби. Підстави звільнення вказані в Законі України "Про військовий обов'язок і військову службу".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України