Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 29 апреля 2024, вопрос №106989

Придатність за ст. 83а 402 МОУ

У військово облікових документах стоїть примітка «непридатний до мирної служби у мирний час, обмежено придатний у воєнний час». Згідно наказу 402 МОУ ст. 83-а. Хіба графа (а) не передбачає виключення з військового обліку?

Ответы юристов (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    В якому році Ви проходили ВЛК?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Сергій Клиент 15 дней назад

    Це було в 2014 році

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      У 2014 році пункт "а" статті 83 передбачав непридатність в мирний час та обмежену придатність у воєнний час.

      • Сергій Клиент 15 дней назад

        Дякую за відповідь!

        Чи може даний діагноз бути підставою для виключення з обліку на сьогоднішній день

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Прошу, Сергію! Я не знаю, який в Вас діагноз. Станом на сьогодня до пункту "а" належать: сімейна дизавтономія (Райлі-Дея), багатосистемна дегенерація, нейрогенна ортостатична гіпотензія (синдром Шая-Дрейджера).

    • Сергій Клиент 15 дней назад

      У мене була нейроциркулярна дистонія. Проходив лікування в Київському Інституті Серця. Але всі документи на той час воєнкомат вилучив взамін на приписне посвідчення з відповідною відміткою.

      Того ж року у нас в вожнкоматі була пожежа і документи, які зберігались в архіві втрачені…

      я так розумію, щоб потрібно заново пройти обстеження в медичному закладі, щоб мати підставу отримати статус непридатного згідно нових правок до закону про мобілізацію?

      І ще, в прикінцевих положеннях вказано, що повторне ВЛК необхідно пройти протягом 9 місяців. Чи можна посилатись на ці положення і розраховувати, що девʼять місяців обмежено придатних не будуть «запрошувати добровільно проїхати в ТЦК»?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так, Вам потрібні медичні документи станом на сьогодня. Навіть, якщо б Ваші документи збереглись їх би все одно ВЛК не прийняло до уваги, бо пройшло вже 10 років.

        В прикінцевих положеннях вказано:

        "Установити, що громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до набрання чинності цим Законом, протягом дев’яти місяців з дня набрання чинності цим Законом підлягають повторному медичному огляду з метою визначення придатності до військової служби».

        Тобто мова не йде про те, що Ви самі повинні прийти до ТЦК. За останніми новинами після 18 травня ТЦК почнуть "викликати" на переогляд. Як це буде відбуватись, я поки що Вам не відповім.

        • Сергій Клиент 15 дней назад

          Я Вам дуже вдячний за розʼяснення

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу, Сергію! Вдачі Вам та здоров'я!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України