Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 27 апреля 2024, вопрос №106864

Що робити, якщо ВЛК не передає результати медогляду до ТЦК?

Доброї ночі!

2023 року мені виповнилося 27 років. В Університеті нагадали, що пора отримати військовий квиток та дали довідку. В ТЦК я сплатив штраф 1700 гривень та отримав направлення на ВЛК.

Я пройшов ВЛК 27 листопада 2023 року. Здав аналізи (не всі, загального аналізу сечі точно не було), пройшов огляд лікарів (також не всіх, за стоматолога записи зробила лікар терапевт). Після огляду, в мене забрали документи (направлення та акт огляду(я не знаю, як це правильно називається)), сказали що оформлять та відправлять до ТЦК протягом тижня. В мене були скарги лише до одного з лікарів та, на скільки мені відомо, мене визнали непридатним - при мені висновок не заповнювався, це зі слів лікаря та записами у графі діагнозу.

З того часу я 3 рази приходив до ТЦК:
7 грудня - працівник ТЦК сказав, що їм не передавали результати мого ВЛК, запропонував прийти наступного разу.
19 грудня - працівник ТЦК сказав, що треба чекати на дзвінок або, якщо не подзвонять, самому прийти через 3 місяці.
7 березня - працівник ТЦК перепитав, чи мене визнали непридатним та сказав, що треба чекати на дзвінок, мене викличуть до обласної лікарні підтвердити діагноз.

За цей час мені ніхто не телефонував, повістки не надсилали. Я не впевнений, що зі мною хтось зв'яжеться найближчим часом. Єдине, що в мене наразі є — приписне та записи прийму в ehealth від лікарів медкомісії. Військовий квиток мені не дуже потрібен. Приходити щомісяця до ТЦК та стояти в черзі по 8-10 годин бажання не маю.

Чи маю я взагалі щось робити (оновлювати дані в ТЦК/ЦНАП/Кабінеті призовника, проходити повторну ВЛК через рік/5 років, взагалі що-небудь) поки чекаю на рішення?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Михайле!

    Закон порушено, оскільки одразу після проходження ВЛК Вам повинні були надати довідку з висновком останнього про ступінь придатності чи непридатності до військової служби.

    Рекомендую написати заяву на ім'я воєнкома ТЦК на видачу Вам довідки щодо висновку ВЛК, а у разі відмови - скаргу до обласного ТЦК на бездіяльність низового ТЦК у видачі Вам згаданої довідки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Михайло Клиент 11 дней назад

      Дякую за відповідь. Я погоджуюсь, що ВЛК пройшла з порушеннями. Поясніть, будь ласка, чому в подібній ситуації https://uristy.ua/ua/question/100550 Ви рекомендували почекати? Хіба довідку видають не після затвердження?

      В мене є підстави для відстрочки на наступні 17 місяців, тому я не розумію причин ТЦК\ВЛК намагатися мене обманути.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        А в чому різниця між моїми відповідями? Мова йде абсолютно при різні речи. Там я говорю про право ТЦК направляти рішення ВЛК в область - на перевірку його законності, а тут - про обов'язок ТЦК видати Вам довідку про рішення ВЛК на руки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України