Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 25 апреля 2024, вопрос №106688

Придатність по статті 13 наказу 402

Ситуація наступна, чоловік більше 8 років хворіє аутоімунним тиреоідитом, з часом зʼявився гіпотиреоз. Замісна терапія становить 200мг на день вже більше року. Хвороба впливає на весь організм в цілому навіть на психіку. Щитоподібна залоза не видалена але по факту не виконує своєї функції і потребує постійного лікарського контролю. Є записи від лікарів з самого початку хвороби і до сьогодні. Йти до тцк страшно бо хвороби часто ігноруються хоча вивчивши закон стає зрозуміло, що чоловік попадає під статтю 13а. Яка вірогідність того, що його дійсно визнають непридатним та чи були подібні випадки, коли людину з таким захворюванням дійсно виключали з військового обліку як це має бути по закону? Дякую.

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Для відповіді на ваше питання необхідно аналізувати медичні документи.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Якщо чоловік має наступний перебіг хвороби, то його повинні виключити з обліку.

    "тяжкі форми гіпотиреозу, що потребують призначення в складі замісної терапії тиреоїдних гормонів у дозуванні 100 мг та більше на добу".

    Отже, у дозуванні гормону чоловік відповідає пункту "а", але потрібно також, аби його хвороба мали тяжку форму.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України