Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 24 апреля 2024, вопрос №106554

Мобілізація і відстрочка

Доброго дня! Підскажіть будь ласка таке питання. В 2011 му році при інституті закінчив військову кафедру, в ЗСУ не служив. По стану здоровя в 2019 му році отримав 2 гу групу інвалідності- пожиттєво! Якщо в місті зупинить Тцк, і я покажу пенсійне і військовий квиток, що вони мені можуть зробити?

Ответы юристов (4)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Ви не підлягаєте мобілізації. Оформіть собі відстрочку. ВЛК проходити буде необхідно оскільки маєте статус військовозобов'язаного. На Вас розповсюджуються правила військового обліку.

    • Ярослав Клиент 10 дней назад

      Дякую за відповід

      • Богун Сергій Павлович

        Будь -ласка

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 9 дней назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. На практиці особам з інвалідністю вручають повістки. В таких випадках інвалід має відвідати центр комплектування та пройти військово-лікарську комісію, проте мобілізовувати його не мають. Інвалід має подати до ЦКтСП заяву з проханням надати відстрочку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України