Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 24 апреля 2024, вопрос №106539

Яким чином оформлюється відстрочка у ТЦК з 2023 року (лист, штамп у приписному чи військовому квитку тощо)?

Наприклад я військовозобовязана особа старша 25 річного віку: маю документ приписне або вс. квиток, маю право на відстрочку (студент, багатодійтний батько, доглядальник тощо). Але відстрочку необхідно ще оформити у ТЦК та СП. Де зазначається – термін відстрочки, бо у осіб, що потребують догляду наприклад може бути термін придатності інвалідності, а у людей похилог віку – ЛЛК діє терміном 1 рік, у студента теж 1 рік, у людей з 3 ма дітьми – у дитини через рік може випоснитися 18 років – і відстрочка анулюється.
Починаючи з початку 2023 року, яким чином ТЦК оформює відстрочку – це лист, штамп у приписному чи військовому квитку або інше? Чи можна просто мати право на відстрочку, а його не офрмлювати у ТЦК ?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Добого дня, Віталію1

    Надання відстрочки, зазвичай, військоматами ніяк не фіксується, і документи про це військовозобов'язаним з боку ТЦК не надаються, окрім того, що в особових справах військовозобов'язаних осідають відповідні заяви про відстрочку та підтверджувальні документи. Згадане Вами питання, на жаль, українським законодавством ніяким чином не врегульовано.

    Очевидно, коли з'явиться таке явище, як електроний кабінет військовозобов'язаного, звідти можна буде робити роздруковки про отриману відстрочку, але це лише моє припущення. Коли ЕК запрацює, тоді і побачимо, як все буде.

    Дійсно, відстрочка лише оформлюється ТЦК, а саме право на відстрочку надано Вам законом. В той самий час Ви, якщо не хочете мати зайвих проблем з ТЦК, повинні для оформлення відстрочки звернутись до цієї установи за її оформленням. Пам'ятайте "по умовчанню" право на відстрочку реалізоване не буде.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України