Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 21 апреля 2024, вопрос №106331

Развод граждан Украины в Германии.

Здравствуйте.
Как можно развестись гражданам Украины находясь в Германии.
Какой должен быть алгоритм действий.
Спасибо

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Якщо у Вас немає неповнолітніх дітей, то Ви можете звернутись до консульства України в Німеччині та подати спільну заяву про розірвання шлюбу.

    Якщо в Вас є діти, то тоді розлучення можливе лише у судовому порядку. Подати позовну заяву один з подружжя може самостійно через підсистему Електроний суд, або за допомогою адвоката в Україні.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олег Клиент 12 дней назад

      Я понял, заявление можно подать дистанционно. А сам судовой процесс требует присутствия обоих?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ні, не потребує. Достатньо буде надіслати клопотання про розгляд справи без Вашої участі.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 11 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Вітаю ! Складається позовна заява, в якій Ви вказуєте про розгляд справи у Вашу відсутність, сплачуєте судовий збір, підписуєте її, все це робите в Німеччині, відсилаєте в суд в Україні. Все.

    • Олег Клиент 7 дней назад
      Здравствуйте. Можно развестись дистанционно находясь в Германии через электронный суд ,если есть несовершеннолетние дети и нужно делить имущество в Украине?Спасибо
    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 7 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Якщо у Вас є зареєстрований електронний кабінет то звичайно можливо подати правильно складену позовну заяву через нього, хоч з космосу. Поділ майна можливо але не обов*язково провести окремим позовом, також через електронний кабінет.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України