Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 20 апреля 2024, вопрос №106248

Відстрочка по навчанню

Доброго дня! Цікавить питання якщо я хочу оформити відстрочку непослідовна освіта і оновити війсково обліковий документ, бо знаю що влк все одно треба буде пройти до того як набере чинності новий закон щоб привести свої документи в порядок на майбутне. Чи маю повне право зараз згідно процедур оформити її нехай навіть на час до кінця навчального року. Чи не зможуть мене мобілізувати під час оформлення документів. Дякую!

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олежее!

    Якщо знайдете учбовий заклад, який Вас зарахує, то у разі непослідовної освіти можете отримати відстрочку до кінця учбового року.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Олег Клиент 13 дней назад

    Зараз навчаюсь у вузі мав попередню спеціальність спеціаліст а зараз магістр але то вже прирівнюється як одне , в понеділок беру довідку форми 20, ну і решта там контракт здається витяг з наказу про зарахування ну і студентський але він у вигляді державного зразка платіжної картки. Бо хочу у вівторок іти у ТЦК тому і питаю чи не зможуть мобілізувати як студента. А як закінчиться відстрочка то як надалі продовжувати навчання бо лишилось 6 місяців і випуск магістратури?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      В такому випадку не можуть мобілізувати до кінця учбового року.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 12 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Доброго дня.

    Вам нужно получить актуальный военно-учетный документ: военный билет или временное удостоверение.

    ПО ПОВОДУ ПОЛУЧЕНИЯ ВОЕННОГО БИЛЕТА (ВРЕМЕННОГО УДОСТОВЕРЕНИЯ):

    - ВОЕННЫЙ БИЛЕТ:

    Указ Президента України

    Про Положення про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу та Положення про військовий квиток офіцера запасу:

    Про Положення про військови... | від 30.12.2016 № 582/2016 (rada.gov.ua)

    ИЛИ

    - ВРЕМЕННОЕ УДОСТОВЕРЕНИЕ:

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    21.11.2017 № 610

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України14 грудня 2017 р.за № 1511/31379

    Про тимчасове посвідчення військовозобов’язаного:

    Про тимчасове посвідчення військ... | від 21.11.2017 № 610 (rada.gov.ua)

    ПРОЦЕДУРА ПОЛУЧЕНИЯ ВОЕННОГО БИЛЕТА:

    Для получения военного билета, Вам необходимо обратиться в территориальный центр комплектования и социальной поддержки (новое название учреждения которое сменило военкомат).

    Вам предоставят перечень документов, который Вам нужно предоставить для получения военного билета в виде копий: паспорта гражданина Украины, ИНН, аттестата, диплома с дополнением к нему, свидетельства о браке, свидетельства о рождении ребёнка и фотографии.

    Обязательно необходимо пройти медкомиссию.

    Необходимо пройти медкомиссию в территориальном центре комплектования и социальной поддержи (новое название учреждения, которое сменило военкомат).

    Решение о пригодности/непригодности Вас к прохождению воинской службы, зависит от результатов медкомиссии.

    В своей деятельности медкомиссия, руководствуется приказом Министерства обороны Украины # 402 от 14.08.2008 года, с изменениями к нему, где указаны все диагнозы, графы отношения к воинской службе, порядке проведения медкомиссии, основания для признания пригодным/непригодным к прохождению срочной воинской службы, службы офицеров запаса, при мобилизации, воинской службы по контракту, в резерве и т.п.:

    МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    14.08.2008 № 402

    Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

    Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України:

    Про затвердження Положення про в... | від 14.08.2008 № 402 (rada.gov.ua)


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України