Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 19 апреля 2024, вопрос №106179

обовязок стати на військовий облік

Наявне тимчасове посвідчення видне відповідно до вже скасованого Наказу №342 де вказано що знятий з обліку.

1. Підкажіть, яким НПА перебачено обов'язок стати на облік? абз. 7 п. 2 ч. 1 ст. 37 Закону №2232 ? Якщо так то які строки щоб стати на облік, чи передбачені вони у таких випадках? чи підпадає те що не став ще на облік під 210 статтю КУпАП ?

2. І чи можу я зразу стати на облік з проходженням ВЛК у іншому населеному пункті ніж тому де я зареєстрований? (бо маю можливість і бажання "прописатися" в іншій квартирі в іншому населеному пункті)
дякую.

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Всі питання по обліку військовозобов'язаних унормовані у Постанові Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487 про «Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів».

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Oleg Клиент 10 дней назад

      перечитав, не знайшов відповідь на питання які строки щоб стати на облік (в такому випадку) і чи передбачені вони у таких випадках та й незрозуміло чи підпадає те що не став ще на облік під 210 статтю КУпАП.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        23. Призовники, військовозобов’язані та резервісти в разі зміни адреси їх місця проживання або інших персональних даних зобов’язані особисто в семиденний строк повідомити про такі зміни відповідним органам, де вони перебувають на військовому обліку, зокрема у випадках, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2022 р. № 265 “Деякі питання декларування і реєстрації місця проживання та ведення реєстрів територіальних громад”, через центри надання адміністративних послуг та інформаційно-комунікаційні системи.

        • Oleg Клиент 10 дней назад

          дякую за відповідь.

          якщо це відповідь на першу групу питань то я не зазначав в них що щось мінялося в моєму місці проживання, також і не мінялися мої персональні дані.

          а якщо ваша відповідь стосується другої групи питань то - якщо в моєму тимчасовому посвідченні пише що я знятий з обліку - який я орган мав би повідомити про зміну місця проживання?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України