Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Судебная практика, 19 апреля 2024, вопрос №106117

Строки розгляду адміністративної справи в суді

Суддя не виносить і не повідомляє про прийняття рішення і ухвал у справі "про оскарження постанови за порушення ПДР", судове засідання якої було призначене на 03.04.2024р. на яку особисто не зявився, попередньо мною як позивачем була написана "заява про розгляд справи за моєї відсутності", в ухвалі про призначення дати та часу проведення судового засідання було вказано що "Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження", жодних документів від відповідача не надходили.
В чому може бути причина не винесення рішення, ухвал і не публікація їх в (Єдиний державний реєстр судових рішень), не повідомлення особисто за вказаними реквізитами в позовній заяві? Які мені необхідно прийняти дії до судді (заяви, клопотання) або з якими статтями ознайомитися КАСУ в данній ситуації?

Ответы юристов (3)

    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович 12 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

    Добрий день! У Вашій ситуації ніяких документів від Відповідача і не надійде. Спрощене провадження передбачає розгляд справи без виклику сторін, а враховуючи категорію справи, скоріш за все рішення вже прийнято. Перевірте ДІЮ в послугах судові справи, можливо там вже є рішення. Але треба розуміти, що це українські суди і прийняття рішення може затягнутись на тижні, місяці.. Можете спробувати зв'язатись з помічником судді, уточнити стан розгляду, але це можливо тільки безпосередньо в суді по внутрішньому телефону. Або написати клопотання про уточнення стану розгляду справи.

    • Юрій Клиент 12 дней назад

      Дякую за відповідь. Приблизно тиждень тому дзвонив до суду і працівники канцелярії повідомили про відсутність якихось ухвал або прийняття рішень по справі. У випадку подачі відповідачем відзиву на позовну заяву відповідач подає докази до суду про надсилання копії "відзиву" позивачу (отже можливо відзиву не було).

    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович 12 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

    Так, я трохи переплутав оскарження постанови з розглядом справи про адмін правопорушення. Ну все одно, подача відзиву, це право відповідача, а не обов'язок, отже може і не надіслати. Нажаль, часто суди не надсилають ухвали про призначення/відкладення справи, тим більше по спрощеному. Але на даний час, повідомлення про судові рішення, виклики приходять навіть на вайбер через бот sudpovistka.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України