Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 19 апреля 2024, вопрос №106105

Законная жена выгоняет из дома в нем я не прописан почти год назад продал машину чтобы здесь сделать ремонт имею общего ребёнка что мне делать?

Может ли полиция мне помочь в этой ситуации когда жена выгоняет из дома мы с ней в официальному браку имеем общего ребёнка я продал машину чтобы сделать здесь ремонт в доме за наших ссор она мне запрещает заходить в комнату к ребёнку а потом обвиняет в том что я не уделяю должного внимания ребёнку что ребёнок мне не нужен ну в даный момент меня волнует то что она меня выгоняет на улицу я у неё прошлась до 7-8мая чтобы пожил за это время переслать все свои вещи через почту и чтобы было за что уехать но она настаивает на своём что мне делать я не понимаю?????

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталію!

    Якщо квартира куплена Вами під час шлюбу, то Ви маєте на неї таке саме право, як і дружина. Дійсно, у вказаних Вами випадках агресивної поведінки дружини викликайте поліцію.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 13 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    При вселенні Ви набули мінімум законне право користування вказаним будинком, отже не виселяйтеся, бо втратите таке право, а намагайтеся владнати питання шлюбу та сім*ї іншим способом, наприклад через опікунську раду.

    У Вас також є право вже зараз звернутися до поліції за обмежувальним приписом, а у випадку насилля - за терміновим заборонним приписом, що є малоефективним засобом. але є.

    У подальшому, якщо ініціатором негідної поведінки буде дружина, Ви маєте тактику через опікунську раду спонукати її до належного виконання батьківських обов*язків, у випадку невиконання рішення ради - повторно звернутися і отримати ще одне рішення, притягти через суд до адмін відповідальності за невиконаня обов*язків, потім ставити одне із двох питань - позбавлення її батьківських прав, або усунення перешкод у вихованні дитини, можливо - про визначення місця проживання дитини з Вами.

    Можливо щось з наведеного не входить у Ваші плани, але повірте навіть деякі Ваші кроки призведуть до зміни її поведінки, навіть якщо Ви не будете проживати у будинку.

    Дійте в першу чергу в інтересах дитини, потім у Ваших інтересах, і закон по Вашому праву буде на Вашій стороні.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України