Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 17 апреля 2024, вопрос №105893

Відстрочка від мобілізації

Вітаю. Декілька днів тому написав в ТЦК заяву про відстрочку. Вона надається на 6 місяців. Але в мене друга освіта. Чи анулюється ця відстрочка після того, як нові зміни по мобілізації вступлять в силу. Чи ці 6 місяців залишаться, так як надана відстрочка була до змін в законі? Дякую за відповіді.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, В'ячеславе!

    Ваша підстава для відстрочки діє, допоки діє закон. Відповідно до новогго закону Ви будете мати право на відстрочку до кінця поточного навчального року.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго вечора!

    - ЯКЩО ВИ ВЖЕ ОТРИМАЛИ ВІДСТРОЧКУ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ, ТО ВОНА У ВАС ЗАЛИШАЄТЬСЯ ДО ЗАКІНЧЕННЯ СТРОКУ ДІЇ:

    КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, № 30, ст. 141):

    Конституція України | від 28.06.1996 № 254к/96-ВР (rada.gov.ua)

    "Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

    Ніхто не може відповідати за діяння, які на час їх вчинення не визнавалися законом як правопорушення.

    Всього доброго

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України