Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 16 апреля 2024, вопрос №105718

Виписали повістку і відправили на комісію

Я обмежено придатний по ст64В (сколіоз, кіфоз, шейермана-мау). Визвали у військомат для уточнення даних і відправили на комісію. Тепер пишуть, що здоровий. Чи є шанс отримати хоч відстрочку?.У військоматі виписали ще одну повістку, щоб явився після комісії, що буде коли не явлюсь? Що потрібно зробити, щоб їм ще раз прийшлось мені вручати повістку?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анатолію!

    Шансу отримати відстрочку за станом здоров'я я у Вас поки що не бачу. Хіба що оскаржити висновок ВЛК.

    Неявка за повісткою не тягне за собою відповідальності лише у разі наявності поважної причини. Наприклад, хвороба плюс лікарняний. Щоправда, при тому Ви мусите сповіститипро це військомат поштою.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    На жаль, але треба оскаржувати висновок ВЛК, якщо Ви маєте для цього підстави. Загалом стаття 64 Розкладу хвороб - дуже складна історія, не знаю, чи вдасться Вам тут щось зробити.

    Якщо не з'явитесь після ВЛК, може бути кримінальна відповідальність. Втім, є законні підстави неявки.

    З повагою!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо Вам вручили повістку, то поважними причинами неприбуття громадянина у строк, визначений у повістці, які підтверджені документами відповідних уповноважених державних органів, визнаються:

    • перешкода стихійного характеру, хвороба громадянина, дії країни-агресора або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у зазначені пункт і строк;
    • смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини (чоловіка).

    Про причини неприбуття Ви можете повідомити територіальний центр комплектування рекомендованим листом з описом вкладеного.

    На жаль, стаття 64 "В" у воєнний час передбачає придатність.

    Щоб Вас не мобілізували Ви повинні мати право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України