Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 15 апреля 2024, вопрос №105651

Опікунство над людиною з психічним розладом

Вітаю! Мої батьки розлучені вже 25 років, з татом я майже не спілкувалась, отримала за все життя від нього 2000 грн. Тато жив зі своєю матірʼю, дуже сильно пив і переніс інсульт, через це тепер має психічні порушення. Його матір померла, тепер він сам, іноді доглядають сусіди і його племінниця, тому що проживає в тому ж місті де і він. Я проживаю в Одесі і на маю можливості його доглядати, та і чесно не маю бажання. Чи є в Кропивницькому або області будинки чи пансіонати державного призначення по догляду за людьми, яких немає кому доглядати? Як бути в такій ситуації, хтось має оформити над ним опікунство? Жити сам він не може це небезпечно. Квартира в який він жив одна частка належала його матері, друга йому. Як бути з нею? Буду дуже вдячна за відповіді та допомогу.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    Щодо інформації про будинки чи пансіонати державного призначення по догляду за людьми, то на це питання Вам потрібно отримати відповідь у Кропивницькому, звернувшись до відповідних органів.

    Щодо квартири, то вона є власністю Вашого батька.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України