Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 03 квітня 2024, питання №104856

Питання що до робочого графіку

Доброго дня! Працюю в банку ,графік роботи з 9 до 18 год ,обідня перерва з 13 до 14, керівництво вимагає щоб у 9 годині приймати клієнтів і до 18 години, хоча перед початком приймання клієнтів потрібно провести звірку і відкриття каси а у вечері закрити і звірити касу. Питання наступне,чи має працівник це робити до 9 год ранку і після 18 год у вечері(за цей час не доплачують) ,коли робоча зміна починається у 9.00 і закінчується о 18.00 ,чи мають право вимагати приходити на 8.40 і у ввечері бути до 18.30?

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Ні. Загалом не мають такого права. Раджу ознайомитися з правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективним договором.

    Також зверніться до профспілкового комітету (якщо є).

    • Володимир Клієнт місяць тому

      А що робити якщо заставляють працювати поза робочий час,тобто до 9 і після 18 год, і якщо ти цього не робиш,трактують як порушення

      • Богун Сергій Павлович

        Зверніться з службовою запискою до свого керівника щодо надання Вам пояснення з приводу трудового графіку. Після цього до Голови Правління. Не допоможе - звертайтесь до інспекції з питань праці.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України