Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 03 апреля 2024, вопрос №104819

Чи можуть мобілізувати

Добрий день! Підкажіть, чи можуть мене мобілізувати,якщо у мене хронічне захворювання нирок - хронічний гломерулонефрит? Дякую.

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Романе!

    Все залежить від порушення функцій Вашого організму у зв'язку з даною хворобою.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Роман Клиент месяц назад

      Дякую за відповідь!

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Прошу, Романе!

    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович месяц назад

    Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

    Якщо у Вас підтверджений діагноз хронічний гломерулонефрит, то відповідно до Закону, Вас не те, що не можуть мобілізувати, а зобов'язані виключити з військового обліку.

    Але, нажаль, на практиці, якщо у Вас руки, ноги цілі, то після ВЛК можуть визнати обмежено-придатним з подальшою мобілізацією нібито без відправки на передову. Але як вже далі буде, коли ви станете військовослужбовцем, ніхто не знає.

    Тобто головне що потрібно пам'ятати, що зазначена Вами хвороба, відповідно до законодавства, спричиняє виключенню з військового обліку і якщо після ВЛК буде висновок якийсь інший, ніж "непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку", такий висновок є незаконним і підлягає оскарженню. Але це вже інша історія.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України