Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 03 квітня 2024, питання №104803

Пересечения границы - теория и практика

Здравствуйте.
Недавно была новость о нелегальном пересечении границы и возник спор с коллегами, какие санкции могут быть применены к тем, кто выехал и к тем кто пропускал через границу, в свете недавней информации, что главы ВЛК за липовые заключения получали штраф в пару тысяч гривен.
Вставлю часть самой новости
З ними заздалегідь домовлялись про зустріч і доправляли автомобілем до пункту пропуску. Водій-спільник передавав прикордонниці закордонні паспорти пасажирів. Інспекторка не вносила відомості про них до автоматизованої системи обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають державний кордон. Це давало можливість чоловікам перетнути кордон і потрапити до Польщі

Чем мужчины, которые выехали таким образом отличаются от тех кто идёт лесами и грозит ли им только административная ответственность? Если да, то на какой срок она действует? Если вернуться через 2-3 года при условии, что война закончится, чем это может обернуться в худшем случае?

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Так, їм загрожує адміністративна відповідальність за незаконний перетин кордону та кримінальна відповідальність за завідомо свідоме використання підробленого документу.

    З повагою!

    • Николай Клієнт місяць тому

      Вітаю.

      А за що чоловікам загрожує кримінальна відповідальність, якщо вони не надавали ніяких документів для перетину кордону окрім паспорту?

      З новини я зрозумів, що прикордонник не вносив дані до системи, тобто вони тільки незаконно перетнули кордон чи я не вірно розумію? Там було десь близько 200 людей в новинах.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Кожна ситуація - індивідуальна. Не може такого бути, що він не надав жодних документів. Тоді можливо буде пропонування неправомірної вигоди, оскільки така точно була. Складна історія і все суб'єктивно.

    З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України