Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 28 марта 2024, вопрос №104528

Оренда житла без договору 7 років, зараз власник виселяє без причин

Доброго дня! Винаймаю житло з чоловіком майже 7 років (чоловік іноземець , має посвідку на постійне проживання). Проблем раніше не було, останній рік це капець. Власник квартири, піднімає оренду за 10 місяців вже в пʼятий раз, договору не маємо не хоче підписати, кошти даємо готівкою на карту відмовляється, переписку з сумами у вайбері видалив, зараз знову підняв на 4 тисячі або сказав виселятися, приходить в квартиру без попередження, заходив багато раз коли ми були закордоном, принижує словами, зламав замок щоб міг заходити ззовні без проблем. Маю навіть відео запис, як це зробив (знімали з попереднім попередженням), постійно придирається до чогось, то лічильник не крутить йому, то зняти скотч з вікон потрібно в той час коли масові обстріли постійно.
Маємо свою квартиру, там ремонт, все одно переїжджаємо через 4-5 місяців.
Які права маємо? Переїхати на 4 місяці не хочеться знову, оскільки в квартирі вся техніка наша і частково меблі.

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Необхідно аналізувати Ваш договір оренди.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Спробуйте все ж домовитись з орендодавцем. Наиякнить йому, що у раз якщо він не дасть Вам прожити згадані 4 місяці, Вам прийдеться подати заяву до податкової про те, що він не хоче підписувати договір оренда і вимагає платити гроші готівукою.

    Погано, що немає договору.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович

    Ви маєте досить багато прав. Їх поновлення через суд займе від 8 місяців.

    Зробіть спробу домовитися, оцінивши Ваші негаразди і прийнявши рішення, що Вам вигідніше - з*їхати на 4 місяці, чи задовольнити пропозиції наймодавця.

    Якщо Ви будете пресингувати наймодавця страхами - боюсь Вам 4 місяці прожити не дадуть )

    Звертайтеся до професіоналів 0503028645


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України