Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 25 марта 2024, вопрос №104390

Можливість виїзду за кордон після ухвалення закону про мобілізацію

Доброго вечора, підкажіть будь ласка з такого питання. Ми з дружиною (інвалідом 3 групи) та дитиною хочемо виїхати 10-го квітня за кордон, раніше не виходить. Чув, що до кінця березня мають ухвалити новий закон про мобілізацію. Питання таке, чи відразу цей закон набуде чинності, чи ми ще матимемо час виїхати? Завчасно дякую за відповідь.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Антоне!

    У прикінцевих положеннях законопроету зазначено, що закон набере чинності через місяць після опублікування у "Голосі України". Зазвичай, це відбувається на наступний день, після його підписання Президентом. Отже час у Вас ще є, якщо не станеться змін у тексті прикінцевих положень.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Так, Ви матимете час виїхати за кордон, але чи пропустять Вас тоді в той момент, це велике питання.

    З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України