Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 25 марта 2024, вопрос №104380

Що робити, якщо отримано тимчасове посвідчення, де вказано неправдиві дані?

Вітаю!
З 2009 року я мав посвідчення, де було вказано, що мене знято з воінського обліку по медичним показникам. Але, в червні 2022 року я втратив цю довідку при виїзді з мого міста мешкання, бо моє село було під окупацією.
Я написав відповідну заяву про втрату цього документу до відділу поліції та сплатив адміністративний штраф у розмірі 850 грн. Позитивного результату для встановлення та поновлення тимчасового посвідчення співробітники ВП номер 1 не отримали й мене направили до РДЦК для поновлення посвідчення. Я пройшов ВЛК й отримав посвідчення, але з неправдивими даними. По перше, я не маю воєнної підготовки. По-друге, за станом здоров'я, я не проходив строкову службу взагалв. Відповідно, я не маю воєнної спеціальності, досвіду у будівництві (знов таки, за станом здоров'я мені заборонено фізична праця з підняттям ваги, нахилом голови та тулуба тощо). Але, а в отриманому тимчасовому посвідченні вказано категорія 1 (тобто, що я маю військову підготовку) й спеціальність 956647, яка не передбачає "легку працю", доступну мені за станом здоров'я.
Тому я маю питання, як я можу це оскаржити та отримати посвідчення з правильними даними: військова спеціальність відсутня, категорія 2?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторе!

    Ви пам'ятаєте на якій підставі Ви були зняті з обліку? Можливо це було - "непридатний у мирний час, обмежено придатни й у військовий час"? Якщо так, то ніякої суперечності у відмітках ТЦК немає.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Доволі складна історія. Щодо військово-облікової спеціальність - вона має присвоюватися при видачі такого документу, але от з категорією вони явно щось наплутали. Це треба працювати з ТЦК та СП.

    З повагою!

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Я так розумію Вас не було виключено з військового обліку.

    В 27 років ви стали військовозобов'язаним.

    Ви пройшли нову ВЛК.

    Не бачу порушеннь.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України