Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 25 марта 2024, вопрос №104354

Видалення запису в Армор

Поліціянти внесли мене як ухилянта до бази Армор, на підставі якогось листа з ТЦК і вказали що я отримав під підпис повістки і не явився. Я точно ніяких повісток по яких не явився не отримував. Мало того, я зараз оформлююсь на контрактну службу і вже кілька разів був в ТЦК і ніхто мені ні про які повістки не казав. Чи потрібно щось робити з тім записом в Армор і чи можна покарати тих поліціянтів які підробили документи і неправомірно внести мене до Армору.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброгодня, Іване!

    Оскільки АРМОР це оперативна база МВС, і ТЦК не вживає ніяких заходів, аби Вас виключити звідти, Вам треба звернутись саме до поліції.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Наразі треба оскаржувати повідомлення ТЦК та СП, Поліція вносить в базу саме за їх повідомленням. Тому не думаю, що НПУ - так просто видалить Вас із бази. Це доволі складний процес роботи.

    З повагою!

    Босак Назар Орестович

    Доброго Вам вечора. Можливо, що трапилась помилка. Ви можете дуже обережно активно поскаржитись на дії таких поліцейських до їх вищестоящого начальника або на номер 0800500202.

    Письмову скаргу слід писати відповідно до Закону України "Про звернення громадян" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/393/96-%D0%B2%...). По спеціальному і-мейлу департаменту чи управління поліції Ви можете її надіслати. Через деякий час Вам мала б надійти на і-мейл письмова відповідь від поліції.

    Вам дуже потрібно якомога швидше попросити видалити Вас з бази Армор, інакше Вас можуть пробувати репресувати правоохоронці, грунтуючись на даних бази Армор щодо Вас. Згідно із частиною 4 статті 216 Кримінального процесуального кодексу України, слідчі органів державного бюро розслідувань здійснюють досудове розслідування кримінальних правопорушень, вчинених працівником правоохоронного органу. До Вас чомусь чіплялись поліцейські, тому Вам потрібно слідкувати, щоб при поданні скарг більше Вас не оббріхували.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України