Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 23 марта 2024, вопрос №104274

Вступ у спадщину після смерті бабусі

10 років тому ми (бабуся, дочка та онука) приватизували 3-кімнатну квартиру в рівних долях, 1/3 кожній. Нещодавно померла бабуся не залишивши заповіту. Дочка з онукою хочуть мінімізувати витрати на вступ у спадщину. Чи може вступити у спадщину, за законом лише її донька (1лінія наслідування)? Чи потрібна письмова відмова онуки від спадщини? Які потрібно підготувати документи для нотаріуса?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    За законом в спадщину повинна вступити, як раз донька бабусі. В даному випадку онука, за наявності матері, права на спадщину немає.

    Щодо документів, то це Вам скаже нотаріус, у якого Ви будете оформлювати спадщину.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Карпенко Андрей Владимирович

    Вітаю!

    Онука не має права на спадщину.

    Спадкоємцями першої черги є батьки, діти та чоловік (дружина) спадкодавця.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України