Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 18 марта 2024, вопрос №103888

Как правильно подать на наследство из за границы

Добрый вечер, нахожусь за границей,в консульстве Украины сделал заявление о принятии наследства по закону,какие мои дальнейшие действия по этому заявлению,оно автоматически внесется в реестр или его нужно передать в Украину?Это мне нужно делать лично или это может сделать доверенное лицо?И может ли потом человек по доверенности вступить в наследство от моего лица?

Ответы юристов (4)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Наступний крок - звернутися за отриманням свідоцтва про право на спадщину.

    Консул при видачі свідоцтва про право на спадщину перевіряє факт смерті спадкодавця, час і місце відкриття спадщини, наявність підстав для закликання до спадкоємства за законом осіб, які подали заяву про видачу свідоцтва, склад спадкового майна, на яке видається свідоцтво про право на спадщину, наявність заповіту (через Міністерство закордонних справ України) за даними Спадкового реєстру. На підтвердження цих обставин від спадкоємців обов'язково вимагаються відповідні документи.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Якщо Ви подали документи на спадкування, далі - тільки отримати документи про спадщину. Зробити це Ви можете в будь-який час і тут прив'язки до 6 місяців немає.

    З повагою!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Михайло!

    Тепер Вам потрібно буде отримати свідоцтво на спадщину.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович

    Необхідно цю заяву здавати нотаріусу і відкривати в Україні спадкову справу до 6 місяців, інакше пропустите строк і нічого мати не будете.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України