Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 12 марта 2024, вопрос №103522

Як правильно передати машину конкретному військовому?

Доброго дня, я допомагаю військовим і збираю кошти на банку, хочу купити машину для підрозділу і передати конкретному військовому, як зробити це правильно, якщо гроші вже зібрано? Я не є волонтером і до жодного фонду не доєднаний, листа від частини також немає. Як передати військовому цю машину правильно, щоб потім не виникло питань? Оформити її на себе і потім переоформити на військового?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитре!

    Вам прийдеться її розмитнювати за повною ставкою, оформлювати на себе, а тільки потім по договору купівлі-продажу передавати військовому. Це буде дуже дорога для Вас історія. Простіше віднайти БФ чи ГО та передавати авто віськовому як гуманітарну допомогу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Найправильніше буде звернутися до благодійного фонду з проханням придбати авто для конкретного військового. Військовий повинен буде звернутися з листом-проханням до благодійного фонду щодо автомобіля, а БФ актом прийому-передачі надасть дане авто військовослужбовцю.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України