Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 11 марта 2024, вопрос №103483

Определение места жительства ребенка

Здравствуйте. С женой разводимся, какой шанс оставить ребенка у меня(отца) с учётом того, что у меня лучше и больше жилплощадь, более высокооплачиваемая работа с нормальным графиком (жена работает с 9:00 до 22:00 в лучшем случае 4 на 4, иногда график 6 рабочих и 2 выходных дня), школа у меня 3-5 мин у меня, у нее до школы мин 30
А главное она не занимается абсолютно ребенком, перевела на дистанционное обучение и отправила к своим родителям в село.
Сыну 6 лет, ходит в первый класс

Ответы юристов (10)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Рішення щодо визначення місця проживання дитини вирішується судом на підставі представлених сторонами доказів та висновку органу опіки та піклування.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олексію!

    Питання не просте.

    Вам потрібно буде вирішувати його у судовому порядку й при тому бажано мати підтримку зі сторони органу опіки і піклування.

    Щодо шансів, то у Вашій ситуації більше всього має значення, що дружина не займається вихованням дитини.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Алексей Клиент 2 месяца назад

      Я обращался в службу по делам детей и семьи с просьбой официально назначить время для свиданий с ребенком. До 18 марта будет официальное решение

      Сколько примерно будут стоить услуги хорошего адвоката и сколько может это занять времени?

      Спасибо

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        На це питання Вам не відповім, оскільки все залежить від адвоката - у кожного своя вартість. По часу, швидко точно не буде, як я розумію, мати буде незгодна з місцем проживання дитини з Вами?

        • Алексей Клиент 2 месяца назад

          Мать даже против нашего с ребенком общения поэтому и обратился в службу по делам детей и семьи.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Тоді швидко не буде. З приводу зустрічей у неї нічого не вийде, оскільки Ви маєте такі ж самі права щодо виховання дитини, як і її мати. А з місцем проживання прийдеться провести велику роботу і зібрати всі необхідні докази щодо неналежного виховання, оскільки розмір Вашої квартири, Ваша заробітня плата і дистанція до школи великої ролі тут не зіграють, для суду цього точно буде недостатньо. Дитину залишають з матір'ю навіть у тих випадках, коли вона безробітня.

            • Алексей Клиент 2 месяца назад

              Но дело в том, что ребенок не с мамой, а ребенок в селе. А мать не занимается воспитанием и образованием ребенка.

              Хорошо, а возможно ли в рамках закона заставить мать забрать ребенка с села и как минимум водить его в школу?

              Дистанционное обучение это не обучение, тем более с пенсионерами 60+ лет

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Не думаю, що це можливо. Щодо місцезнаходження, то як довго дитина знаходиться з батьками дружини? Бо дід та баба відповідно до СК мають право на виховання онуків. Щодо навчання, то зараз доволі поширена практика дистанційного у зв'язу з війною. І на Ваше зауваження, що таке навчання не підходить дитині можна заперечити. Ви згадували про відповідні обставини у зверненні до органів опіки?

            • Алексей Клиент 2 месяца назад

              На дистанционном с нового года. В заявлении я все вспоминал

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Послухайте, все можливо, зараз обрання судом місця проживання дитини з батьком - вже не рідкість. Проте я лише хочу підкреслити, що прийдеться провести серйозну й кропітку роботу, в тому числі, і з Вашої сторони. Починати треба було б з Вашого листа до органу опіки. Чи Ви достатньо компетентно його підготували? Хотілося б його бачити, бо заручитись підтримкою ООП з першого кроку дуже важливо. Вони часто є зацікавленою стороною під час вирішення подібних справ в судах.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України