Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 11 березня 2024, питання №103431

Чи можна у 16 одружитись?

Я до вас з таким питаниям, чи можу я у 16 років одружитися з хлопцем якому вже 20? Чи потрібно мати дозвіл моїх батьків?

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    За заявою особи, яка досягла 16 років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

    Отже Вам необхідно звернутися до суду з відповідною заявою.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, за дозволом на одруження треба звертатись до суду. Якщо буде справка про вагітність, таке рішення видадуть без зайвих проблем.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України