Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 01 марта 2024, вопрос №103010

Судова постанова обмеження ліміт коштів на місяць

Доброї ночі,я військовослужбовець (мобік) мав штраф2020р. За 246ст.2ч.480тис,грн, з.2023в зсу через 5 місяців в ЗСУ заблокували карту Приватбанку, звернувся до юриста, вона сказала 3хв,все буде,а і 1000грн за послуги, справді курва, на наступний день обмеження зняли, замість того щоб,20%вираховувати вони мені 13800 дають на місяць, решту знімають,маю молоду жінку,яка теж має жіночі гаджети купувати,,2 дітей 5та7років,наймане житло, рахунки, потреби сім'ї, собі поки що не заробляю,не вистачає їм,і ще маю люте бажання поїхати в виконавчу і занести кілька ф1,сука я здоров'я втрачаю, кожен штурм з сім'єю прощаюся,гнію,мерзну в тих лісах,полях,,щоб вони мене в тилу нагинали? Скажіть будь ласка чи можна що-небудь зробити в кращу сторону,зараз я в шпиталі я 300.Дякую

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Станіславе!

    Ви можете припинити нарахування штрафних санкцій та відсотків за кредитом. Алгоритм дій військовослужбовця при тому такий:

    • необхідно письмово повідомити банк про проходження військової служби та надати документи, що це підтверджують. Це може бути копія військового квитка з відміткою або довідка про проходження служби у військовій частині;
    • бажано отримати довідку із сумою залишку заборгованості по кредиту;
    • подати заяву про звільнення від сплати відсотків та штрафних санкцій по кредиту та про надання кредитних канікул, а також про звільнення від сплати страхових платежів, якщо такі передбачені кредитним договором.

    Відповідно до вимог пункту 15 статті 14 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» — військовослужбовцям, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, на весь час їхнього призову, які під час дії особливого періоду брали або беруть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, які перебували або перебувають безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, — штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами й організаціями всіх форм власності, у тому числі банками та фізичними особами, а також проценти за користування кредитом не нараховуються.

    Військові звільняються від сплати штрафних санкцій і відсотків за користування кредитами не лише щодо банків, а й інших небанківських фінустанов.

    Це стосується і кредитних спілок, ломбардів, лізингових компаній тощо. Тож пересічний армієць, який має кредит у банку або іншій фінустанові, повинен сплачувати лише борг за тілом кредиту. Пільг щодо погашення основного боргу за кредитною заборгованістю наразі законодавством України не передбачено.

    У період дії воєнного стану та протягом 90 днів від дня його припинення кредитори не мають права вимагати повернення кредитних коштів від:

    • військовослужбовців ЗСУ, інших військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення, Державної спеціальної служби транспорту та Держспецзвʼязку;
    • військовослужбовців, які отримали інвалідність на службі;
    • членів сімей військовослужбовців, які загинули, померли чи пропали безвісти;
    • осіб, які перебувають у полоні;
    • осіб, з якими втрачено зв’язок;
    • осіб, зниклих безвісти.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Поки Ви не погасите борг ніхто арешт з рахунку не зніме щоб Вам не обіцяли.

    Це можливо лише у разі закінчення ВП. Проте для цього необхідні підстави.

    Є механізм розстрочення платежу за борговими зобов'язаннями в процесі виконавчого провадження.

    Для цього необхідно звернутися до виконавчої служби.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України