Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 28 февраля 2024, вопрос №102917

Судовий наказ подало до суду комунальне підприємство.

Доброго дня, комунальне підприємство в місті Києві подало на нас до суду. Суд видав судовий наказ. Чи можна якось врегулювати це питання?
Повісток до суду ми не отримували, з судовим наказом не були ознайомлені.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Боржник має право протягом 15 днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 161 ЦПК України. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

    Заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі (стаття 170 ЦПК України) та має містити:

    1) найменування суду, до якого подається заява;2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім’я (прізвище, ім’я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника (для фізичних осіб - громадян України), відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;3) ім’я (прізвище, ім’я та по батькові) представника боржника, якщо заява подається представником, його місце проживання або місце знаходження;4) наказ, що оспорюється;5) зазначення про повну або часткову необґрунтованість вимог стягувача ( Файл:Зразок заяви про скасування судового наказу.docx).

    До заяви додаються:

    1) документ, що підтверджує сплату судового збору відповідно до підпункту 42 пункту 1 частини другої статті 4 Закону України "Про судовий збір" (у 2024 році – 151,40 грн.);2) документ, що підтверджує повноваження представника боржника, якщо заява подається таким представником;3) клопотання про поновлення пропущеного строку, якщо заява подається після спливу встановленого строку.У разі подання неналежно оформленої заяви про скасування судового наказу суддя постановляє ухвалу про її повернення без розгляду не пізніше двох днів з дня її надходження до суду. У разі видачі судового наказу відповідно до пункту 4 частини першої статті 161 ЦПК України боржник має право звернутися до суду з позовом про зменшення розміру аліментів.

    У разі видачі судового наказу відповідно до пунктів 4 і 5 частини першої статті 161 ЦПК України, судовий наказ може бути переглянуто за нововиявленими обставинами у порядку, встановленому главою 3 розділу V цього Кодексу.

    https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/Звернення_до_суду:_наказне_провадження

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 месяца назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Скасуйте наказ, але головне далі - підприємство може подати до вас позов з тими ж самими або більшими вимогами (зі спливом часу вимоги збільшуються), то ж наймайте юриста.

    Дементьєв Володимир Федорович

    З часу отримання судового наказу починається строк для його оскарження. Якщо строк пропущений. ви маєте право поновити його. Ухвала про відкриття провадження про оскарження судового наказу і є підставою для закриття виконавчого провадження, якщо воно відкрито. Домовитись з комінальним підприємством при наявності судового наказу буде тяжко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України