Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 24 февраля 2024, вопрос №102718

Заповіт у рівних частинах на мене та сестру. Я відкрила спадкову справу, сестра не проти щоб цим займалась я. Які документи потрібні з її боку?

Бабуся зробила заповіт будинку у рівних частинах на мене та мою сестру. Я відкрила спадкову справу, сестра не проти щоб цим займалась я, так як знаходиться закордоном. Які документи потрібні від сестри?
Та чи можу я оформити довіреність на маму (мою та сестри), щоб вона далі займалась документами (оформлювала від мого імені)?
Дякую

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Ви можете надати нотаріально посвідчення довіреність для оформлення спадщини на Вас.

    Доцільно щоб сестра вчинила так же.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Катерина!

    Для того, аби сестра отримала у спадок свою частину будинку їй потрібно також, як і Вам, подати заяву на вступ у спадщину. Уе можливо зробити у консульстві України в країні перебування Вашої сестри.

    Ви можете оформити довіреність на свою матір.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Тимчук Тетяна Іванівна
    Тимчук Тетяна Іванівна 2 месяца назад

    Юрист, г. Киев, 17 лет опыта

    Доброго дня.

    Якщо сестра також бажає отримати заповідану їй частку, то в межах 6-місячного терміну з дня відкриття спадщини також має подати заяву нотаріусу, в якого заведене спадкова справа.

    Будучи за кордоном, вона може з проєктами заяви про прийняття спадщини та довіреності на маму на ведення спадкових справ (попередньо підготовлених нотаріусом) звернутись до: 1.найближчої консульської установи України (у цьому разі, потрібно обов’язково не забути засвідчити підпис на заяві про реєстрацію довіреності на території України), або 2.будь-якого нотаріуса за кордоном (можливо знадобиться додаткова легалізація, в залежності від країни). Переклади таких документів на українську мову можна зробити вже безпосередньо на території України.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України