Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 22 февраля 2024, вопрос №102570

Несплачений кредит,суд присудив виплатити банку всю суму.

Є несплачений кредит.Банк подав до суду,повістки не отримували,дізналися випадково через дію коли вже винесено вирок на користь банку.Що можна зробити в даній ситуації? Якщо взагалі не платити? У боржника взагалі нема нічого. Чи подати апеляцію? Скільки це коштує? Скільки коштують в даному випадку послуги юриста?

Ответы юристов (9)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Наскільки я розумію відносно Вас винесли заочне рішення.

    Заочне рішення може бути скасовано за заявою відповідача.

    • Сергій Клиент 2 месяца назад
      Дякую,так,заочне рішення.Що можна,чи потрібно зробити?
      • Богун Сергій Павлович

        Вам необхідно подати заяву до суду який виніс рішення щодо його скасування. В заяві необхідно зазначити причини для цього.

        Крім того Ви також маєте право на апеляційне оскарження рішення в апеляційному порядку.

    Сергій Клиент 2 месяца назад

    Дякую.Як це можна зробити якщо відповідач за кордоном?

    Мазяр Владислав Дмитрович
    Мазяр Владислав Дмитрович 2 месяца назад

    Адвокат, г. Тернополь, 5 месяцев опыта

    Доброго дня, Ви маєте право оскаржити рішення суду за яким з Вас стягнули борг. Строк оскарження на рішення суду буде рахуватися з моменту ознайомлення з матеріалами справи.Якщо боржник за межами України, то він може підписати договір з адвокатом електронно за допомогою електронного цифрового підпису.

    Вартість послуг за оскарження судвого рішення у кожного адвоката різна.Також якщо є фінансова можливість то попробуйте зв*язатися з банком(фінансовою установою) для можливого врегулювання спору в позасудовому порядку (закрити кредит за меншу суму ніж встановлено рішенням суду). Без документів з суду та знання, яка сума боргу неможливо на даний момент порекомендувати як краще діяти боржнику.

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 2 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Доброго дня, заочне рішення ви можете оскаржити в апеляційному порядку на протязі 30 днів з дня коли ви отримали рішення суду, або після того як в суд повернеться конверт з рішенням суду про закінчення терміну зберігання. Для того щоб визначитися чи варто оскаржувати рішення, треба знати обставини справи, або хоч рішення суду прочитати, бо ви можете подати апеляційну скаргу, на деякий час затягти виконання рішення, але не більше, якщо воно було обгрунтоване, то апреляція залишить рішення в силі, і банк звернеться до виконавця за примусовим виконанням.

    Оскаржити рішення можете самостійно, і подати через електронний суд, або за допомогою адвоката, колега вам написав як укласти договір з адвокатом.

    Стосовно того, щоб не платити, звичайно можна розглянути, і такий варіант, але якщо ви отримуєте дохід в Україні, то на ваші рахунки буде накладено арешт, якщо немає майна, і не отримуєте кошти, то можна розглянути такий варіант, але врахуйте, що виконавче провадження буде тривати деякий час, потім у зв'язку з неможливістю стягнення повернуть без виконання виконавчий лист. Тому однозначно відповісти вам не можливо, треба проаналіззувати всі обставини справи.

    Тривалий час займаюсь кредитними справами, потрібна більш детальна консультація, зверайтесь через кнопку "звернутися".

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 месяца назад

    Юрист, г. Сумы, 30 лет опыта

    Якщо приват банк - телефонуйте, скасовуємо майже увесь борг.

    • Сергій Клиент 2 месяца назад

      Ні, Райффайзен.

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 2 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Яким чином можна скасувати борг, якщо винесено рішення суду, окрім як сплатити. тим більш в Райффайзен, вони взагалі не йдуть ні наякі поступки. звичайно якщо борг доведений, але можна "погратися" з виконавчою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України