Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 05 лютого 2024, питання №101545

Бронь і заміна тимчасового посвідчення

Є бронь (закінчується прибл. через 4 місяці), але маю старе тимчасове війскове посвідчення. Кадри кажуть. щоб пішов в ТЦК і замінив на тимчасове посвідчення нового зразка (від 2017 року). бо на наступну бронь вони мене не будуть подавати. Чи будуть у мене якісь проблеми. якщо прийду в ТЦК?

Відповіді юристів (13)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Ваше тимчасове посвідчення дійсне та замінювати на посвідчення нового зразка немає необхідності. ТПроте, якщо воно зіпсоване або в ньому немає місця для внесення інформації - воно підлягає заміні.

    В ТЦК проблем не повинно бути, проте на всякий випадок відправте заяву про відстрочку та копію витягу Мінекономіки про бронювання поштою рекомендованим листом.

    Пункт 2.Про тимчасове посвідчення військовозобов’язаного

    Тимчасові посвідчення, виготовлені та видані військовозобов’язаним до набрання чинності цим наказом, вважаються дійсними.

    Пункт 4 ПОРЯДКУ виготовлення, видачі та знищення тимчасового посвідчення військовозобов’язаного

    Заміні підлягають тимчасові посвідчення:

    • втрачені чи зіпсовані військовозобов’язаними;
    • у яких не залишилось місця для внесення інформації.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Валерій Клієнт 3 місяці тому

      Тимчасове посвідчення видане ще у 2001 році - вказано що не придатний у мирний час і обмежено придатний у воєнний (не зіпсоване, але складається з одного листку - можливо вже не має місця для відміток). Замінити його вимагають кадри, бо не будуть подавати на бронь.

      ще питання якщо у тимчас посвідченні вказано ВОС 999000 а в результаті проходження ВЛк і отримання нового тимчасвого посвідчення ВОС буде змінено. чи не втрачу я бронь?

      • Дерій Владислав Олегович

        Питання щодо бронювання залежить від відділу кадрів. Можливо спочатку варто спробувати домовитись з ними та повідомити, що Ваше ТП є дійсним, щоб зайвий раз не відвідувати ТЦК.

        Проте, якщо вони погрожуть не забронювати , то скоріш за все вони хочуть щоб Ви обновили військово-облікові дані.

        Якщо Вам змінять ВОС, тоді наступне бронювання повинне бути згідно нового ВОС.

        Згідно п.11 Постанови КМУ № 76 Порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану Витяг, завірений підписом керівника та печаткою (у разі її наявності) відповідного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи чи організації, є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки.

        Пункт 10. Зазначення в рішенні Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаного неправильної інформації про його прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), рік народження, військово-облікову спеціальність (профіль), найменування (повне та скорочене) та місцезнаходження органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, код згідно з ЄДРПОУ (за наявності) може бути підставою для відмови у зарахуванні такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік.

        Загалом анулювати бронь не повинні. Проте, зробіть копію ТП, щоб в разі неправомірних дій зі сторони ТЦК Ви довели, що Вас забронювали правомірно.

        • Валерій Клієнт 3 місяці тому

          дуже дякую за вичерпну консультацію!

          • Дерій Владислав Олегович

            Будь ласка! Бажаю успіхів!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валерію!

    Ваше ТП зіпсоване чи в ньому не має місця для внесення інформації? Якщо так, то воно підлягає заміні. Якщо ж ним все добре, то воно воно є дійним. Щодо ТЦК, то ніяких проблем виникнути не повинно, оскільки Ви маєте бронь і мобілізувати Вас не можуть.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Валерій Клієнт 3 місяці тому

      Тимчасове посвідчення видане ще у 2001 році - вказано що не придатний у мирний час і обмежено придатний у воєнний (не зіпсоване, але складається з одного листку - можливо вже не має місця для відміток). Замінити його вимагають кадри, бо не будуть подавати на бронь

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Можливо і не має місця. Тоді яким чином два місяці назад Вас забронювали з ТП, яке на думку роботодавця потрібно замінити? Чому це питання не підіймалось минулого разу?

        • Валерій Клієнт 3 місяці тому

          підіймалось. але все таки подала на бронь. але зараз поставила ультиматум..

          ще питання якщо у тимчас посвідченні вказано ВОС 999000 а в результаті проходження ВЛК і отримання нового тимчасвого посвідчення ВОС буде змінено. чи не втрачу я бронь?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Цю бронь не втратите, оскільки бронювання відбувалось відповідно до даних, які були наявні у Вашому ТП. На наступну бронь вже будуть подавати за новою ВОС, якщо Вам її змінять.

            • Валерій Клієнт 3 місяці тому

              дуже дякую! за інформацію!

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Прошу, Валерію! Вдачі Вам!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Загалом у Вас не повинно виникнути проблем із оформленням ТП. Навпаки зараз найліпший час аби це зробити.

    Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України