Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 03 февраля 2024, вопрос №101411

На мене відкрите ТОВ, до якого я не маю відношення

Доброго вечора. Шукаю консультацію адвоката. Мені порадили звернутись саме до адвоката з Києва.

Перевіряла себе через два сайти, щоб знати чи можуть бути причини для відмови у наданні гранта на власну справу. І знайшла відкрите на мене ТОВ. Я почала перевіряти його і дійсно він оформлений саме на мене. Я виступаю у ролі засновника і директора. І це не найгірше. Найгірше те, що за останньою інформацією у цього ТОВ податковий борг майже 270 тисяч гривень.

У 2016 чи 2017 році колишній хлопець повіз мене до Києва. Там намалювався його знайомий Влад. Він запропонував мені роботу. Сказав, що треба побігати бумаги попідписувати і кожен місяць буду отримувати по 2000 грн. Він запевнив, що нічого незаконного немає і багато хто так робить. Колишній вже отримував по 2000. Я согласилась. Я мало що пам'ятаю, куди ходили, що підписували - не знаю, але той Влад був постійно за мною. Я отримувала по 2000 грн 3 місяці. Потім він написав, що треба знову їхати до Киева. Я не встигла на потяг і не поїхала. Він написав, що виплат більше не буде і пропав.
Через пару років до мами приїхав чоловік, податковий інспектор. Він зразу налякав мене, що я винна державі 20 млн гривень. Казав про організацію, яку я відкрила,яка існує тільки на папері, бо він був у "офісі" де пусто і нікого немає. Я писала йому свій підпис на п'яти чи шести листках А4 в рядочки. Він взяв номер телефону, сказав не пропадати, але більше я його не бачила. Полазивши в інтернеті, спитавши у безкоштовних юристів, я дізналась, що це шахрайська схема для відмивки грошей. І тепер боюсь, що одного разу в двері моєї сім'ї постукає поліція, мене упакують і повезуть на суд. І я шукаю допомоги. Я намагаюсь розібратись зі всім так, щоб моя сім'я не знала і не переймалася за мене. Колишній сказав знайти адвоката з Києва, бо він так і зробив і зараз в нього все гаразд. Що мені робити? Як вийти з цієї ситації?

Ответы юристов (10)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анастасія!

    У такій справі Вам дійсно потрібен адвокат з міста, де Ви знаходитесь, бо дистанційно буде складно займатись даним питанням. За посиланням знайдете адвокатів та юристів на цьому сайті, які працюють саме в Києві:https://uristy.ua/ua/lawyers/kiiv

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Анастасія Клиент 3 месяца назад

      Дякую за відповідь

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Прошу! Завжди радий допомогти.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    Те що Ви пишете - нісенітниця.

    ВИ повнолітня та повносправна людина, зареєстрували на себе юридичну особу та підписували документи.

    Вам треба закрити ТОВ та довести, що Ви не шахрай. Але це практично неможливо.

    Єдиний шлях:

    згідно з положеннями частини першої статті 49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею кримінального правопорушення і до дня набрання вироком законної сили минули такі строки:

    • два роки - у разі вчинення кримінального проступку, за який передбачене покарання менш суворе, ніж обмеження волі;
    • три роки - у разі вчинення кримінального проступку, за який передбачено покарання у виді обмеження волі, чи у разі вчинення нетяжкого злочину, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк не більше двох років;
    • п'ять років - у разі вчинення нетяжкого злочину, крім випадку, передбаченого у пункті 2 цієї частини;
    • десять років - у разі вчинення тяжкого злочину;
    • п'ятнадцять років - у разі вчинення особливо тяжкого злочину.
    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    СТАТТЯ 212 ККУ

    Діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені особою, раніше судимою за ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах, -

    караються штрафом від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

    • Анастасія Клиент 3 месяца назад

      Я навіть не знала, що у мене є ТОВ, поки не знайшла на перевірці. І я ні від чого не ухилялась. Хочете сказати, що мене посадять?

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    У Вас тяжкий злочин

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    НІ, ЗА ЦЕЙ ЗЛОЧИН ШТРАФ.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    ВАМ БУЛО БІЛЬШЕ 18 РОКІВ, ТОМУ ЗНАЛА - НЕ ЗНАЛА НЕ ПРАЦЮЄ.

    ВИ ЗА ЦЕ ОТРИМУВАЛИ ГРОШІ.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    ВИ ДИРЕКТОР - ПОСАДОВИХ ОСОБА.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України