Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 01 февраля 2024, вопрос №101262

Переезд в Украину из россии.

Можно ли россиянину по туристической визе приехать в любую страну Европы, из которой уже приехать в Украину и получить гражданство? Мотивом переезда являются политические взгляды не совпадающие с взглядами рашистско-фашистского тоталитарного правительства РФ.

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович
    Богун Сергій Павлович 3 месяца назад

    Юрист, г. Днепр, 24 года опыта

    Це буде складно. Між Україною та росією введено візовий режим, а тому для перетину кордону необхідно подавати документи на візу та підтверджувати мету поїздки. Водночас наявність візи не гарантує громадянам росії в’їзд на територію України.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 месяца назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Доброго дня, Єгоре!

    Право притулку або Азильне право (від. грец. ἄσυλον — притулок, від лат. asylum — святилище, у переносному значені непорушне, безпечне місце від насильства, англ. right of asylum, фр. droit d'asile) — право держави надати можливість в'їзду і перебування на своїй території іноземцям, які у себе на батьківщині переслідуються за суспільно-політичну, наукову або релігійну діяльність і є шукачами притулку. Передбачає право переслідуваної особи звертатися до будь-якої іноземної держави з проханням про надання притулку і правового захисту, а також право держави не видавати особу країні, яка вимагає її видачі.

    Надання права притулку є невід'ємним правом держави, яка відповідно до свого внутрішнього законодавства сама визначає, яким особам і на яких умовах надає притулок. Це право розглядають як інститут міжнародного або національного права, за яким особа може просити та отримати притулок, а відповідно і захист у іноземної держави, після чого на законних підставах у ній перебувати невизначений строк, не бути виданою країні громадянства (походження) та користуватися правами та свободами як іноземець або особа без громадянства. Право притулку розділяють на територіальне (на території країни у якої просять притулок) та дипломатичне (у приміщенні посольства або дипломатичного представництва на території іноземної держави)

    Однак при цьому держави мають зважати на вимоги загальновизнаних норм і принципів міжнародного права. За цими нормами право притулку не може бути надано: воєнним злочинцям; кримінальним злочинцям, видачу яких передбачено багатосторонніми конвенціями по боротьбі з кримінальними злочинами або двосторонніми угодами окремих держав; особам, які здійснили злочинні дії, що суперечать цілям і принципам ООН.

    Основними міжнародно-правовими актами, що регулюють питання права притулку, є Загальна декларація прав людини 1948 року і Декларація про територіальний притулок 1967 року. У деяких країнах Латинської Америки застосовується Гаванська конвенція про право притулку (1928).

    https://uk.wikipedia.org/wiki/Право_притулку

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України