Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 26 января 2024, вопрос №100856

Обхід у приватному секторі (незрозуміло хто до кінця був)

Вітаю. Прийшов дільничний, хоча ми його не викликали і кличе, мати сказала, що вона його не викликала, а він далі стоїть стукає вже 40 хвилин (на даний момент пішов). Може зателефонувати на 102 і сказати, що не викликали нікого? Вони ж не мають права вломитися в будинок, який проживає в приватному секторі. Припускаю що це самі або в кооперативи з дільничним. Власне як робити в таких випадках? Чи варто взагалі виходити, спілкуватись із представниками влади? Дізнатися про їх фіо та посаду, зателефонувати на 102 і дізнатися відповідність або сказати, що нікого не викликали і на цьому закінчити бесіду. А може взагалі її не проводити і просто чекати на листи. Дуже дивно, що 40 хвилин стояв стукав, хоча сказали, що не викликали. Швидше за все то тцк були. Що взагалі робити у таких випадках?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторе!

    Без Вашої згоди не мають права зайти на територію будинку. Інша справа, якщо Ви відчинете, перевірите документи та надасте дозвіл. Дзвонити та говорити, що нікого не викликали сенсу не має, оскільки дільничий має право прийти до Вас не тільки по виклику.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України