Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 23 января 2024, вопрос №100662

Телефонний дзвінок про повістку

Доброго дня, ситуація наступна. Днями мені зателефонували та представились з військомата, кажуть ми зараз знаходимось у місці де ви прописані та хочемо вручити вам повістку, я відповідаю що там взагалі не мешкаю, тому що я в іншому місті проживаю, мені кажуть тоді потрібно найближчим часом (в понеділок) прибути до ртцк і кладуть слухавку.

Питання: це ж можна вважати не правомірним врученням повістки? За таке запрошення до ртцк мені ні чого не загрожує якщо я не з'явлюсь у ртцк? Маю додати що я проходив рік строкової служби у 2010 році, але зараз маю великі проблеми зі здоров'ям і не маю бажання ані з'являтись у ртцк, ані проходити ВЛК.

Також якщо є можливість прошу дати пораду, чи можу я розраховувати на списання з обліку ртцк маючи наступні проблеми та захворювання:
- заїкання складної форми
- хвороба Крона, рецедивуюча та постійно вимагаю жорсткої дієти, прийому дорогих ліків, інколи навіть уколів, та майже завжди через хворобу Крона маю діарею і бігаю в туалет по 5-20 разів на день
- усунена кишкова нориця (свищ), оперований
- резекція кишкивника (видалено 1,70 кишківника)

Тому що я не маю сильного бажання зі своїм станом та хворобами бути навіть обмежено придатним, тут і так складно просто вижити, а якщо призвуть, то взагалі неможливо буде це пережити, мабуть, без дієти та прив'язки до туалета.

Дуже дякую за відповідь!

Ответы юристов (4)

    Богун Сергій Павлович

    Повістка вважається врученою особисто в руки. Жодних правових наслідків у Вас не виникне.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Виклик до військомату по телефону не вважається належно врученою повісткою, тільки особисто.

    Щодо Ваших хвороб, то рішення про придатність до військової служби знаходиться у компетенції лікарів. Для більш менш точного прогнозу потрібно аналізувати Ваші медичні документи.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Даний виклик не є належним. З приводу захворювань, доволі високі шанси на визнання Вас непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку. Але треба аналізувати медичні документи.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Добрий день!

    ДІЇ ПРАЦІВНИКІВ ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), Є НЕЗАКОННИМИ.

    НА НЕЗАКОННІ ДІЇ ПРАЦІВНИКІВ ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), ВИ МАЄТЕ ПРАВО:

    1) ПОДАВАТИ СКАРГИ ДО:

    - ОБЛАСНОГО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ);

    - МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ.

    2) ТЕЛЕФОНУВАТИ НА ГАРЯЧУ ЛІНІЮ:

    - МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ:

    0 800 50 04 42

    Гарячі лінії | Міністерство оборони України (mil.gov.ua)

    - УРЯДОВУ ГАРЯЧУ ЛІНІЮ:

    Урядова «гаряча лінія» 1545 працює цілодобово

    Дзвінки на урядову «гарячу лінію» 1545 з мережі фіксованого зв’язку Укртелекому, телефонів мобільних операторів Київстар, Vodafone Україна, Лайфселл для заявників безкоштовні.

    3) ТАКОЖ ШЛЯХОМ: "подачи административного иска в Окружной административный суд, в порядке Кодекса административного судопроизводства Украины":

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2747-15

    Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України