Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 18 січня 2024, питання №100391

Реєстрація "мертвих душ" в будинку

Доброго дня шановні юристи.
Чи стикався хтось у своїй професійній практиці зі справою, в якій фігурувало незаконне вписування (реєстрація) "мертвих душ" в будинок? Наприклад, у будинок де окрім власника також проживають його діти (які зареєстровані в цьому будинку), і ЦНАП невідомо з якою метою вписує (реєструє) у будинок трьох осіб, яких вже давно немає в живих!
Як ви вважаєте, з якою метою це може робитись? І чи потрібна згода УСІХ зареєструваних людей в будинку, на реєстрацію сторонніх осіб? Яким чином можна дізнатись на підставі чого були зареєструвані ці сторонні особи (яких до того ж немає в живих)?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Для реєстрації осіб потрібна згода лише власника нерухомості. Згода усіх зареєстрованих стосується лише неприватизованної нерухомості.

    Щодо дій ЦНАПу, то власнику нерухомості потрібно написати до нього офіційний запит щодо причини реєстрації даним органом сторонніх осіб у будинку. Отримавши від них письмову відповідь можна буде рухатись далі.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України