Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міжнародне право, 17 січня 2024, питання №100304

Как пересечь границу с детьми

Здравствуйте. Подскажите пожалуйста какие документы нужны для несовершеннолетнего ребёнка (гражданина РФ) для пересечения границы к бабушке в Украину. Поездка будет через Турцию Венгрию без родителей.
Спасибо

Відповіді юристів (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Для громадян рф діє візовий режим, а тому в'їзд дитини без візи, та ще й без батьків, малоймовірний. Раджу звернутися з приводу даного питання до Посольства України в Туреччині, наприклад.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Альона!

    Тут може виникнути серйозна проблема з віком дитини. Наприклад в українському законодавстві дитина може виїхати за кордон у віці 6 років. В інших країнах інакше.

    В будь якому разі для в'їзду дитини в Україну достатньо мати закордонний паспорт. Але раджу бабусі зустрічати дитину на кордоні, оскільки у прикордонників до неї можуть виникнути питання.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Альона Клієнт 4 місяці тому

      А если есть разрешение родителей

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Дозвіл батьків - це добре, але законодавство деяких країн вимагає супроводу дитини з боку батьків або уповноважених ними доросліх осіб. Втім, я думаю, що головне питання для дитини буде полягати у можливості виїзду з РФ. Далі напевно буде простіше.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України