Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 16 січня 2024, питання №100267

з якого моменту особа вважаеться заброньованою?

Доброго дня, з якого моменту особа вважаеться заброньованою? З моменту отримання витягу з наказу про бронювання, або з моменту зарахування його на спеціальний військовий облік. Якщо у особи є витяг з наказу про бронювання, але підприємство не подало повідомлення до ТЦК про бронювння. Чи можуть таку особу мобілізувати?

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Особа вважається заброньованою з моменту прийняття рішення Мінекономіки. Витяг, завірений підписом керівника та печаткою (у разі її наявності) відповідного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи чи організації, є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки. Не повідомлення роботодавцем ТЦКСП не тягне за собою мобілізацію.

    Як наслідок особа не може бути мобілізована.

    .

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Особа вважається заброньованою з моменту подання заяви до ТЦК і внесення даних про це в особову справу..

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Витяг, завірений підписом керівника та печаткою (у разі її наявності) відповідного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи чи організації, є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки.

    Витяг видається військовозобов’язаному під розпис у відомості видачі бланків спеціального військового обліку, складеній за формою згідно з додатком 4.

    Успіхів. З повагою!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго дня!

    З моменту прийняття рішення генеральним штабом, про що є запис у витягу з наказу Мінекономіки.

    Всього доброго!

Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України