Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 15 января 2024, вопрос №100193

Виїзд закордон - супровід

Доброго дня. Цікавить питання щодо виїзду закордон 30-річного чоловіка у супроводі по догляду за бабусею 80 років. Бабуся отримала висновок ЛКК в якому взакано, що вона потребує стороннього догляду. Разом з цим, вона отримала ще один документ - "форма первинної облікової документації №080-4/о", в якому у четвертому пункті підкреслено: "отримання соціальної послуги з догляду на непрофесійній основі від фізичної особи".

Оскільки, в нашій родині, допомога з догляду не передбачена, з огляду на рівень доходу. Чи потрібно було, щоб у документі "форма первинної облікової документації №080-4/о" мало бути ПІДКРЕСЛЕНО інше: догляду вдома, наприклад?

Що ви порадите, бо ми хочемо звертатися вже за заявою по акту догляду. Це питання дуже важливе. Дякую!

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Ні, не потрібно. Наявність у Вас висновку 080-4/о вже надає Вам право на звернення до відповідних органів за отриманням Акту встановлення факту здійснення догляду. Те, що там щось підкреслено - по суті не грає ролі, не хвилюйтеся.

    З повагою!

    • Іванова Юлія Клиент 3 месяца назад

      Вячеслав Володимирович, дякую. З досвіду ваших клієнтів, чи потрібно відмітку в ТЦК для виїзду? Чоловік є студентом.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Пані Юліє!

    По-різному, фактично 50 на 50. Якщо маєте можливість спробувати перетнути кордон, радив би спробували, а тоді вже йти до ТЦК. Втім, практика різниться, інколи сам дивуюся.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    В довідці ЛКК форми 080-4 достатньо допису про необхідність постійного догляду або підкреслення відмітки "постійний догляд на непровесійній основі" (це доречі не означає, що буде отримуватись обов'язково державна компенсація).

    Ви можете також звернутись за актом встановлення факту догляду - це має значення для стовідсоткового шансу виїзду. Якщо таке не вийде, спробуйте хоча б отримати витяг з Реєстру територіальної громади про спільну прописку.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України