Як виграти суд з Монобанк у 2024 році

Monobank (монобанк) – є додатком для інтернет – банкінгу. Діє відповідно до банківської ліцензії АТ «Універсал Банк».

Даний сервіс почав роботу з 2017 року. Монобанк має значну кількість клієнтів, частина яких стала кредитними боржниками банку. У разі неврегулювання спірної проблемної заборгованості, банк подає до суду! Посилаючись на те, що відповідач не виконує взяті на себе зобов’язання за кредитом, позивач – АТ «Універсал Банк» – просив стягнути з нього заборгованість.

В першу чергу, треба ознайомитися з матеріалами судової справи. Зробити це за допомогою порталу “Судова влада України” (пошук за ПІП).

Щоб виграти суд з монобанк, необхідно:

1.Проаналізувати позовну заяву кредитора;

2.Вибрати правильну правову позицію захисту;

3.Підготувати відзив (заперечення) на позовну заяву фінансової установи;

4.Представити Ваші інтереси в судовому процесі.

Важливо, на підготовку такого документа законодавством відведено всього 15 днів з моменту ознайомлення з матеріалами справи!

Позиція банку.

Умови обслуговування рахунків фізичної особи в АТ «Універсал Банк» опубліковані на офіційному сайті банку та постійно доступні для ознайомлення.

12 липня 2020 року відповідач звернувся до банку з метою отримання банківських послуг, у зв`язку з чим підписав Анкету-заяву до договору про надання банківських послуг.

Положеннями Анкети-заяви визначено, що Анкета-заява разом з Умовами, Тарифами, Таблицею обчислення вартості кредиту та Паспортом споживчого кредиту складає договір про надання банківських послуг.

Відповідач підтвердив, що ознайомився та отримав примірники вказаних документів у мобільному додатку, які складають Договір та зобов`язується виконувати його умови.

Позиція суду.

Надані позивачем документи, що містяться в матеріалах справи, не є достатніми доказами, а в матеріалах справи відсутні будь-які інші належні та допустимі докази, які підтверджують надання відповідачу кредиту шляхом встановлення кредитного ліміту на видану останньому платіжну картку Monobank, суму кредитного ліміту та видачу кредитної картки.

Суд також вважає, що саме лише підписання відповідачем Анкети-заяви без належних доказів видачі кредитної картки та встановлення кредитного ліміту не може свідчити як про її видачу, так і встановлення кредитного ліміту.

Виходячи з цього та викладеного вище, суд не знаходить підстав для задоволення вимог позивача.Для замовлення послуг звертайтеся за телефоном - 093 4360672


Рейтинг: 4.3 - 9 голосов

Автор статьи


Бобров Олександр Миколайович

Юрист, г. Краматорск

Возраст: 41 год 14 лет опыта На проекте 5 лет
Всего консультаций: 153 Платных консультаций: 27

Гражданское право, Семейное право, Защита прав потребителей,...

4 отзывов

Комментарии